ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
Utoljára módosítva: 2018. július 10.

Ez az Adatvédelmi nyilatkozat („Nyilatkozat”) azt részletezi, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk, miért gyűjtjük és hogyan használjuk, dolgozzuk fel és osztjuk meg őket, továbbá, hogy melyek az ön jogai ezzel kapcsolatban. Ez a Nyilatkozat nem vonatkozik olyan vállalatok gyakorlataira, amely vállalatoknak nem mi vagyunk a tulajdonosai vagy nincs befolyásunk fölöttük, ideértve azon vállalatokat is, amelyekkel ön Szolgáltatásainkon keresztül kapcsolatba kerülhet.  

Amikor a Transitions Opticalre („mi”, „a mi/miénk” vagy minket”) hivatkozunk, akkor a Transitions Optical Limited írországi székhelyű vállalatot értjük alatta.

Ez a Nyilatkozat termékeink felhasználóira (ideértve azok jövőbeli felhasználóit is), üzleti partnereink alkalmazottaira, a vállalati vendorokra és egyéni vállalkozóként működő vendorokra, melyektől árukat és szolgáltatásokat szerzünk be, szemész szakemberekre, továbbá weboldalaink és telephelyünk látogatóira („ön”, „az ön” vagy „öné”) vonatkozik. Vonatkozik továbbá azon személyekre is, akik állásra jelentkeznek hozzánk.

Ön akkor ad meg nekünk személyes adatokat, amikor kapcsolatba lép velünk, kitölti az űrlapjainkat, beszél velünk vagy ellátogat weboldalunkra, online regisztrációs oldalainkra vagy közösségimédia-platformjainkra.

A személyes adatokat szerződéseink teljesítésére, online portáljaink, a felhasználói fiókok és regisztrációk megalkotására és kezelésére, továbbá kutatási, promóciós és marketingtevékenységeink kezelésére használjuk, illetve hogy önnek válaszolni tudjunk (együttesen a „Szolgáltatások”).

Kérjük, szánjon rá elegendő időt, és olvassa el alaposan ezt a Nyilatkozatot. Fontos számunkra, hogy ön teljesen tisztában legyen azzal, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük az ön személyes adatait.  Ha ön valaki másról oszt meg velünk személyes adatokat, kérjük, győződjön meg róla, hogy erre megkapta az engedélyüket, és felhívta figyelmüket erre a Nyilatkozatra.

Amennyiben kérdése van az ön személyes adatainak használatával kapcsolatban, akkor az alábbi elérhetőségeken felveheti velünk a kapcsolatot.

MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT GYŰJTÜNK?

A Személyes Adatokat az adatvédelmi törvények definiálják, és egyszerűen megfogalmazva olyan adatok, amelyek önmagukban vagy más, a tulajdonunkban lévő vagy számunkra elérhető információkkal együtt használva arra használhatók, hogy önt azonosítsuk. Amikor online vagy az üzletünkben Szolgáltatásokat nyújtunk, gyűjtjük és feldolgozzuk az ön személyes adatait. Az általunk gyűjtött adatok típusa attól függ, hogy ön hogyan kommunikál velünk, és hogy ön termékeink felhasználója, szemész szakember, egyéni vállalkozóként működő vendor, egyik üzleti partnerünk vagy vállalati vendorunk alkalmazottja, vagy pedig állásra jelentkezik nálunk. Az általunk gyűjtött személyes adatok közé tartoznak a következők:

  • Személyes adatok és kapcsolattartási adatok: Ezek közé olyan adatok tartoznak, mint az ön teljes neve, telefonszáma, e-mail-címe, lakcíme, kora és foglalkozása.  Szemész szakemberek, üzleti partnereink, illetve vállalati vagy egyéni vállalkozó vendoraink alkalmazottai esetében ide tartoznak továbbá a munkával kapcsolatos adatok is (pl. a vállalat neve, a munkahely címe, munkahelyi telefonszám, munkahelyi e-mail-cím, munkahelyi pozíció).  Az egyéni vállalkozó vendorok esetében ide tartozhatnak még a bankszámlával kapcsolatos adatok és az adóhivatkozási szám.

  • Felmérések és képzési kezdeményezések: Akkor is gyűjtünk önről adatot, ha beleegyezik, hogy részt vesz az egyik kutatásunkban, marketingfelmérésünkben vagy más, szemész szakembereknek szervezett kezdeményezésünkben, mint például a 30 napos Transitions kihívás programban. A szemész szakemberek esetében ide tartozhatnak az ön terjesztési szokásaival, a termékeinkkel kapcsolatos tapasztalataival, továbbá más visszajelzésekkel kapcsolatos adatok.

  • Ügyféltámogatással kapcsolatos adatok: Ha ügyféltámogatási igényét jelzi felénk, megjegyzést vagy visszajelzést küld nekünk, akkor ezzel további adatokat is megadhat nekünk. Ezeket az adatokat azért őrizzük meg, hogy válaszolhassunk önnek, és hogy javítsuk Szolgáltatásainkat és termékeinket. Ide tartoznak azok az információk, melyeket ön termékeink használatával kapcsolatban velünk megoszt, továbbá más olyan információk, melyeket megoszt velünk, például hogy hol vett részt a 30 napos Transitions kihívás programunkban. Ide tartoznak továbbá olyan tartalmak, melyeket ön panasztételekben vagy aggályai jelzése során velünk megoszt.  Adott esetben szükséges lehet, hogy az ön adatait megosszuk kapcsolt vállalkozásainkkal vagy üzleti partnereinkkel, hogy foglalkozhassunk kérésével, megjegyzésével illetve visszajelzésével.

  • Értékesítéssel és marketinggel kapcsolatos információk: Ide tartoznak például azok információk, hogy mely termékeinket vásárolja meg, használja vagy terjeszti, az ön marketingpreferenciái, továbbá az ön száma, e-mail-címe, aláírása és munkájával kapcsolatos információk (pl. a vállalat neve, a munkahely címe, munkahelyi telefonszám, munkahelyi e-mail-cím, munkakör) és információ arról, hogy hogyan kezeli marketinganyagainkat (például, hogy megnyitotta-e valamelyik marketingcélú e-mailünket).

  • Videokamerás megfigyelés és a látogatók bejelentkezési adatai:  Videokamerás megfigyelő rendszer segítségével telephelyünk külső és bizonyos belső területeit is megfigyelés alatt tartjuk. Ha ellátogat a telephelyünkre, videokamerás megfigyelő rendszerrel felvesszük az ön képmását, és megérkezéskor arra kérjük, hogy egészségügyi és biztonsági okokból adja meg a nevét és kapcsolattartási adatait.

  • Naplóadatok: Amikor online Szolgáltatásainkat igénybe veszi, automatikusan adatokat gyűjtünk a böngészőjéből, számítógépéről vagy mobileszközéről, ideértve bizonyos naplózási adatokat, mint az ön IP-címe, a böngésző típusa, a hardver típusa, az egyedi eszközazonosító (UDI), az operációs rendszer verziója és az ön Szolgáltatásokon belüli aktivitása. A naplózási adatokat Szolgáltatásaink javításához használjuk.

  • Sütik: Mi és partnereink weboldalunk működtetéséhez és biztosításához, valamint a hirdetések weboldalunkon és azon kívüli támogatásához (beleértve a közösségi médiát), illetve további célokra sütiket és hasonló technológiákat is használunk. Például mi és partnereink sütiket használunk, hogy emlékezzünk az ön választásaira, mint például nyelvi beállításaira, valamint hogy egyéb módon testre szabhassuk önnek szolgáltatásainkat. A további információkat lásd a Sütikről szóló nyilatkozatunkban.

  • Munkával kapcsolatos adatok: Ha állásra jelentkezik nálunk, gyűjtjük azokat az adatokat, amelyeket nekünk megad, mint például önéletrajzát és más adatokat, melyeket jelentkezése elbírálásakor generálunk, például interjúk alatt készített jegyzetek, referenciák, háttérellenőrzések és más kapcsolódó információk.

Ezeket az adatokat akkor kaphatjuk meg öntől, amikor közösségi médián keresztül kommunikál velünk, továbbá megkaphatjuk ezeket közvetlenül a készülékéről, vagy adott esetben az ön szemész szakemberétől, amennyiben ön termékeink használója.  Kérjük, győződjön meg róla, hogy teljes és pontos adatokat ad meg nekünk, és tájékoztasson minket, amennyiben ezen adatokat frissíteni kell.

Az önről a fent megadott különféle forrásokon keresztül gyűjtött adatokat összekapcsolhatjuk.

Bizonyos esetekben szerződéses vagy jogi okokból kérjük, hogy adatokat adjon meg nekünk. Általában tájékoztatjuk, ha ilyen adatok megadása szükséges, továbbá arról is, hogy milyen következményekkel jár, ha az adatokat nem adja meg.

Gyermekeiről tudatosan nem gyűjtünk információkat.

HOGYAN HASZNÁLJUK AZ ÁLTALUNK GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOKAT?

Az ön személyes adatait a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően használjuk. Ennek során ezen adatok jogszerű feldolgozásához több különböző jogalapra támaszkodunk.

Személyes adatait különösen az alábbi célokból használjuk és dolgozzuk fel:  

  • Vevőinkkel, partnereinkkel és vendorainkkal kötött szerződéseink teljesítéséhez: Személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy teljesíthessük az önnel esetlegesen kötött megállapodás(oka)t és hogy teljesíthessük az üzleti partnereinkkel, vendorainkkal és beszállítóinkkal kötött szerződéseinket. Ezt azon jogos érdekünk alapján tesszük, hogy teljesíthessük szerződéses kötelezettségeinket, valamint fejleszthessük és fenntarthassuk üzletünket, továbbá ahol szükséges, teljesíthessük az ön felé fennálló szerződéses kötelezettségeinket.

  • A fiókok és regisztrációk létrehozásához és kezeléséhez: Ha ön létrehoz egy fiókot vagy regisztrál egy kutatási, marketing- vagy promóciós kezdeményezéssel kapcsolatban, személyes adatait a fiókja vagy regisztrációja létrehozása és kezelése kapcsán feldolgozzuk. A Transitions Hub esetében személyes adatait arra is használhatjuk, hogy értesítsük új elérhető képekről vagy termékekről, frissítésekről illetve új szolgáltatásokról.  Nevét és más személyes adatait arra használjuk, hogy regisztrált felhasználóként azonosítsuk, és azonosíthassuk digitális tartalmainkhoz való hozzáférési szintjét. E-mail-címét arra használjuk, hogy megerősítsük a letöltését és bizonyos esetekben arra, hogy új elérhető optikai termékekről vagy más hírekről értesítsük.  Ezt azon jogos érdekünk alapján tesszük, hogy fejleszthessük és fenntarthassuk üzletünket, továbbá ahol szükséges, teljesíthessük az ön felé fennálló szerződéses kötelezettségeinket.

  • Üzletünk működtetéséhez, fejlesztéséhez és értékeléséhez: Személyes adatait mindennapos működési és üzleti célokra használjuk, hogy fejleszthessük üzletünket, ideértve a termékeink, technológiáink és szolgáltatásaink fejlesztését és elemzését, hogy tehetséges munkaerőt találjunk, ügyféltámogatást biztosíthassunk, irányíthassuk a kommunikációnkat, és válaszolhassunk az ön megjegyzéseire és érdeklődéseire. Például a Kapcsolat űrlapon keresztül kapott adatokat arra használjuk, hogy termékeinket és technológiáinkat folyamatosan fejleszthessük.  Ezt azon jogos érdekünk alapján tesszük, hogy üzletünket fejleszthessük és fenntarthassuk.

  • Amikor ön felveszi velünk a kapcsolatot: Személyes adatait felhasználjuk az ön érdeklődéseinek, panaszainak vagy javaslatainak feldolgozásához, és hogy elemezhessük az ön által a viselői élményről nekünk adott visszajelzéseket. Ezt azon jogos érdekünk alapján tesszük, miszerint kommunikálunk a velünk kapcsolatba lépő személyekkel, és számba vesszük a visszajelzésüket.

  • Közvetlen üzletszerzés céljával: Személyes adatait arra használjuk, hogy tájékoztassuk az üzletünkről, termékeinkről és szolgáltatásainkról. Ezt akkor tesszük meg, ha ön feliratkozott és hozzájárult ahhoz, hogy ilyen információkat kapjon.

  • Promóciós és marketingtevékenységekben való részvételhez: Személyes adatait felhasználjuk azzal kapcsolatban is, ha ön olyan versenyekben, promóciókban és marketingtevékenységekben vesz részt, mint a 30 napos Transitions kihívás.  Tájékoztatást küldünk önnek arról, hogy ehhez ön hozzájárult, vagy pedig erre üzletünk, termékeink és szolgáltatásaink marketingjéhez fűződő jogos érdekünk alapján kerül-e sor.

  • Piackutatáshoz: Személyes adatait piackutatások és statisztikai elemzések lebonyolításához használjuk. Ezt azon jogos érdekünk alapján tesszük, hogy üzletünket fejleszthessük és értékelhessük. Személyes adatait összekapcsolhatjuk és összesíthetjük, hogy jobban megérthessük üzletünket és fejleszthessük termékeinket és szolgáltatásainkat.

  • A biztonság elősegítéséhez: Jogos érdekünk, hogy személyes adatait felhasználjuk arra, hogy megelőzhessünk jogtalan tevékenységeket és a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal való visszaélést, védjük vásárlóink és munkatársaink biztonságát, védjük tulajdonunkat, megelőzzük az esetleges bűncselekményeket, valamint hogy kivizsgáljuk az esetleges biztonsági incidenseket vagy baleseteket.  

  • Jogi eljárásokkal kapcsolatban: Ha szükséges, személyes adatait annak érdekében dolgozzuk fel, hogy jogi eljárásokban védhessük az érdekeinket.

Bizonyos körülmények fennállása esetén személyes adatait az ön nekünk adott hozzájárulása alapján arra is felhasználjuk, hogy eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek (például hogy megfeleljünk a vonatkozó adózási és más kormányzati szabályozásoknak vagy hogy eleget tegyünk egy bírósági végzésnek vagy a bűnüldöző hatóságok kötelező érvényű kérelmének).

AZ ÁLTALUNK MEGOSZTOTT SZEMÉLYES ADATOK

A Szolgáltatások nyújtásához személyes adatait megoszthatjuk bizonyos harmadik felekkel is. Például:

  • Kapcsolt vállalkozások: A körülményektől függően és az ön hozzájárulásával adatait megoszthatjuk a Transitions Optical vállalatcsoporton belüli (beleértve az egyesült államokbeli székhelyű Transitions Optical Inc.-et) és az Essilor vállalatcsoporton belüli kapcsolt vállalkozásainkkal (mint a franciaországi székhelyű Essilor International és a csoporton belüli vállalatai), melyek így információt oszthatnak meg velünk, a jelen Nyilatkozatban felvázolt célokból.

  • Üzleti partnerek:  Szükségünk lehet arra, hogy adatait megosszuk üzleti partnereinkkel, mint például vásárlóinkkal, forgalmazóinkkal és a forgalmazási lánc más résztvevőivel, hogy kérelmét, hozzászólását vagy visszajelzését kielégítő módon kezelhessük.

  • Szolgáltatók: Együttműködünk olyan külső adatfeldolgozó szolgáltatókkal, akik szolgáltatásaikkal segítenek nekünk üzletünk működtetésében, és termékeink és szolgáltatásaink nyújtásában, fejlesztésében, megértésében, személyre szabásában, támogatásában és értékesítésében. Amikor külső szolgáltatókkal osztjuk meg adatait, azzal bízzuk meg őket, hogy az ön adatait a mi nevünkben utasításainknak és feltételeinknek megfelelően használják.

  • Szakmai tanácsadók: Adatait megoszthatjuk szakmai tanácsadóinkkal, például szükség esetén ügyvédekkel, többek között jogi igényeink megvédésével kapcsolatban.

  • Jogkövetés, valamint a jogok és érdekek védelme: Együttműködhetünk vagy segédkezhetünk a bűnüldöző és kormányzati szervekkel, ha ezt mások vagy a mi jogos érdekünk megköveteli, és ahol jóhiszeműen azt feltételezzük, hogy ez az együttműködés ésszerűen szükséges a mi vagy mások érdekeinek, tulajdonának vagy jogainak védelméhez.

  • Egyesülés: Összes személyes adatát vagy azoknak egy részét megoszthatjuk bármilyen olyan egyesülés, finanszírozás, felvásárlás vagy felbomlás, ügylet vagy eljárás kapcsán, a róla való tárgyalás vagy vele kapcsolatos átvilágítás során, mely üzletünk vagy vagyonunk egészének vagy egy részének eladásával, átruházásával vagy elidegenítésével kapcsolatos. Fizetésképtelenség, csőd vagy felszámolás esetén az adatokat üzleti vagyonként is átruházhatjuk.

TOVÁBBÍTÁSOK AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGEN KÍVÜLRE

Mint a legtöbb nemzetközi üzlet, mi is globális szinten működünk. Éppen ezért Szolgáltatásainkkal kapcsolatban az ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli országgal is megoszthatjuk és ilyen országba is továbbíthatjuk. Például személyes adatait tárolhatjuk az Amerikai Egyesült Államokban található szervereken. Előfordulhat, hogy ezen országok közül nem mindegyik rendelkezik olyan szintű adatvédelemmel, mint az EGT.

Bizonyos esetekben az EGT-n kívülre továbbított személyes adatok védelme érdekében „általános szerződési feltételeknek” nevezett jogi mechanizmust alkalmazhatunk. Az általános szerződési feltételek személyes adatokat továbbító cégek között létrejövő szerződésekre vonatkoznak, melyek egységes, az Európai Bizottság által jóváhagyott kötelezettségeket tartalmaznak, melyek a továbbított adatok titkosságát és biztonságát védik.

Alternatívaként a személyes adatokat olyan országba továbbítjuk, amely az Európai Bizottság megfelelőségi határozata alapján megfelelő védelmi intézkedésekkel rendelkezik. A megfelelőségi döntéssel rendelkező országok listájának megtekintéséhez, kérjük, kattintson a következő linkre: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en

További információért vagy az ön szermélyes adataira esetlegesen vonatkozó általános szerződési feltételek másolatáért az alábbi elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot.

SÜTIK

Olyan technológiákat, például sütiket is használunk, amelyek kis adatfájlokat helyeznek el az ön számítógépén vagy mobileszközén. Sütiket és más technológiákat használunk annak érdekében, hogy jobban nyomon tudjuk követni a weboldalon tett látogatásokat, a felhasználói tendenciákat és hogy fejleszthessük a weboldalunk felhasználók által értékesnek vélt területeit.  Az általunk használt sütik nem gyűjtenek személyesen azonosítható adatokat, és ezeket nem osztjuk meg senkivel sem. Ezeket a nem személyes jellegű információkat azért gyűjtjük, hogy könnyebben nyomon követhessük a forgalmunkat, és hogy javíthassuk weboldalaink felhasználói élményét.

A sütik használatához adott hozzájárulását a böngészője beállításainál vagy eszköze reklámkövetés korlátozására vonatkozó beállításainál vonhatja vissza. Amennyiben ön elutasítja a sütiket, weboldalunkat továbbra is tudja használni, azonban a weboldalunk bizonyos funkcióinak vagy területeinek használata korlátozódhat. Tekintse meg Sütikről szóló nyilatkozatunkat, hogy további információkat kapjon arról, hogy hogyan használjuk a sütiket és a hasonló technológiákat, illetve hogy ön hogyan kezelheti őket.

HOGYAN VÉDJÜK A SZEMÉLYES ADATOKAT?

Az ön személyes adatainak illetéktelen hozzáférés, használat vagy megosztás elleni védelmére biztonsági intézkedéseket vezettünk be. Ezek a következők:

  • Iparági szabványoknak megfelelő technikai intézkedéseket és belső folyamatokat vezetünk be és tartunk fenn, melyek célja, hogy biztosítsuk, hogy az ön személyes adatait bizalmas és biztonságos módon dolgozhassuk fel.

  • Az ön személyes adataihoz való hozzáférés tekintetében megfelelő megkötéseket alkalmazunk és tartunk fenn.

  • Minden alkalmazott, aki személyes adatokhoz fér hozzá, adatvédelmi és titoktartási követelmények betartására vállal kötelezettséget, és adatvédelmi tréninget kap.

  • Minden üzleti partnertől és külső szolgáltatótól, akik adatfeldolgozóként az ön személyes adatait a mi nevünkben dolgozzák fel, elvárjuk, hogy megfelelő biztonsági intézkedésekkel védjék az ön személyes adatait.

MENNYI IDEIG ŐRIZZÜK MEG AZ ÁLTALUNK GYŰJTÖTT SZEMÉLYES ADATOKAT?

Az ön adatait addig őrizzük meg, amíg ez a jelen Nyilatkozatban részletezett céljaink teljesítéséhez szükséges, vagy azon hosszabb megőrzési idő lejártáig, amíg ezt a vonatkozó törvények előírják vagy engedélyezik. Például az ön adatait megőrizhetjük azért, hogy eleget tehessünk jogi kötelezettségeinknek (pl. adótörvények), vitarendezéshez, hogy érvényesíthessük megállapodásainkat vagy más, törvény által megengedett célból.

Az ön személyes adatai megőrzésének pontos időtartama váltakozhat az adat természetétől, illetve attól függően, hogy miért van rá szükségünk. Az ezen időtartamok meghatározásakor figyelembe vett tényezők közé tartoznak a jogszabályok által előírt minimális megőrzési idő vagy az ajánlott legjobb gyakorlat, az időszak, ameddig egy megállapodással vagy más üggyel kapcsolatos igény benyújtható, hogy a személyes adatot aggregálták vagy anonimizálták-e, hogy továbbra is szükségünk van-e rá abból a célból, amelyből eredetileg gyűjtöttük, illetve más vonatkozó kritériumok. Például:

  • A versenyekkel vagy promóciókkal kapcsolatban gyűjtött személyes adatokat a gyűjtéstől számított 3 évig lehet megőrizni.

  • A Kapcsolat űrlapon keresztül velünk megosztott személyes adatokat a kapcsolatfelvételtől számítva maximum 18 hónapig lehet megőrizni.

AZ ÖN JOGAI

Amennyiben bizonyos területeken, például az Európai Gazdasági Térség területén belül él, a személyes adatai kapcsán bizonyos jogokat élvez. Míg ezen jogok közül bizonyos jogok általános érvényűek, addig vannak jogok, amelyek csak bizonyos korlátozott esetekben érvényesek. Ezeket a következőkben foglaltuk össze:

  • A hozzájárulás visszavonásához való jog: Amennyiben személyes adatainak bizonyos cél(ok)ból történő feldolgozását hozzájárulás alapján végezzük, ön ezt a hozzájárulást az ön személyes adatainak az ezen cél(ok)ból általunk történő jövőbeli használatára vonatkozóan bármikor visszavonhatja úgy, hogy az alább megadott elérhetőségeken felveszi velünk a kapcsolatot.

  • Hozzáféréshez való jog: Önnek általános joga van ahhoz, hogy megtudja, kezelünk-e önről személyes adatot. Általános joga van továbbá ahhoz, hogy ezen személyes adatokról másolatot kapjon.

  • Helyesbítéshez való jog: Joga van ahhoz, hogy bármely, önnel kapcsolatos nálunk tárolt pontatlan adatot helyesbítsen.  Kérjük, hogy ha a nekünk megadott adatai megváltoznak, értesítsen minket, hogy frissíthessük őket.

  • Elfeledtetéshez való jog: Bizonyos esetekben önnek joga van ahhoz, hogy töröltesse velünk bármely, általunk tárolt személyes adatát, feltéve, ha erre alapos ok áll fenn.

  • Az adatkezelés korlátozásához való jog: Bizonyos esetekben önnek joga van ahhoz, hogy átmenetileg korlátozza személyes adatainak feldolgozását, feltéve, ha erre alapos ok áll fenn.

  • Az adathordozhatósághoz való jog: Bizonyos esetekben önnek joga van ahhoz, hogy széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja a számunkra megadott elektronikus információkat, hogy ezeket igény esetén egy önhöz vagy egy másik adatkezelőhöz továbbítsuk.

  • A tiltakozáshoz való jog: Bizonyos korlátozott esetekben joga van ahhoz, hogy tiltakozzon személyes adatai feldolgozása ellen.

  • Sütik és hasonló technológiák: A sütiket és hasonló technológiákat a Sütikről szóló nyilatkozatunkban megadott lépések követésével kezelheti.

  • Közvetlen üzletszerzés: Joga van azt kérni tőlünk, hogy hagyjunk fel személyes adatai közvetlen üzletszerzés céljával történő használatával.  Ha nem szeretne tőlünk több marketingcélú megkeresést kapni, kattintson az önnek küldött üzeneteink alján megjelenő leiratkozás linkre, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alább megadott elérhetőségeken keresztül.

  • Panasz benyújtásának joga: Ha nem elégedett azzal, ahogyan a személyes adatai kezelésekor eljártunk, joga van ahhoz, hogy panaszt nyújtson be. A fő adatvédelmi felügyeleti hatóság, amely alá tartozunk az Ír Adatvédelmi Bizottság (DPC” / Irish Data Protection Commission). A jogaival, illetve a DPC-hez történő panaszbenyújtás módjával kapcsolatos információkért, kérjük, látogasson el a www.dataprotection.ie weboldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot a DPC-vel, a következő elérhetőségeken keresztül:

Office of the Information Protection Commissioner

Canal House

Station Road

Portarlington

Co. Laois

R32 AP23

Ireland

+353 (0)761 104 800

info@informationprotection.ie

Jogai gyakorlásakor a kérelmét írásban postán vagy e-mailben Kapcsolatfelvétel útján az alábbi elérhetőségeken keresztül juttassa el hozzánk. Kérelme könnyebb feldolgozása érdekében arra kérjük, adja meg nekünk teljes nevét; a pontos kérelmét és az aláírását (amennyiben kérelmét postán juttatja el hozzánk).

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Ha ön közösségimédia-platformokon keresztül kommunikál velünk, például Facebookon, YouTube-on, Twitteren, Instagramon vagy LinkedInen keresztül, arról, hogy közösségimédia-partnereink hogyan gyűjtik és használják adatait, illetve hogy milyen megállapodásaink vannak velük, a weboldalukon/weboldalaikon talál tájékoztatást.  

KAPCSOLATFELVÉTEL

Ha ezzel a Nyilatkozattal kapcsolatban kérdése merül fel, vagy a Nyilatkozat adminisztrációjával kapcsolatban aggályai vagy panaszai vannak, itt veheti fel velünk a kapcsolatot:

Postán: Data Protection Contact, Transitions Optical Limited, IDA Industrial Estate, Dunmore Road, Tuam, Co. Galway, Ireland H54 RD25

Telefonon: +353 (0)93 70600 és mondja, hogy az adatvédelmi felelőssel szeretne beszélni

E-mailben: privacy@transitions.com

AZ ADATVÉDELMI NYILATKOZAT MÓDOSÍTÁSAI

Ezt a Nyilatkozatot időről időre frissítjük, különösen abból a célból, hogy folyamatosan megfeleljünk a változó személyesadat-védelmi törvényeknek és az üzleti szükségleteinknek. Ha módosítjuk a Nyilatkozatot, frissítjük a Nyilatkozat tetején található „Utoljára módosítva” szöveget, és közzétesszük a weboldalainkon. Ha lényeges módosítást hajtunk végre a Nyilatkozatban vagy abban, ahogyan a személyes adatokat feldolgozzuk, erről értesítjük önt (például úgy, hogy a hatályba lépés előtt weboldalainkon jól látható formában értesítést teszünk közzé a módosításokról).